KIK Communicatie Sitemap Contact
Nederlands English

Wel/niet netwerken?

Wel/niet netwerken?

01-12-2012

Alhoewel ik het woord 'netwerken' heel vervelend vind (er zit wat mij betreft wat doelmatigs in, plichtmatigs, niet 'vrij'), zegt men wel eens dat ik er goed in ben. Maar dat is het niet. Het is geen 'netwerken' wat ik doe. Ik houd contact met mensen, met wie ik heb gewerkt bijvoorbeeld, die mij inspireren en waarmee ik een gezellige koffie-afspraak kan hebben of desnoods een dineetje. That's it. En dat is niet met iedereen, maar echt werkelijk alleen met mensen die mij energie geven, want heb een bloedhekel aan een energielek. 

Maar okay, toch zijn er 'netwerkorganisaties' waarvan het handig is je aan te sluiten, omdat er kennis zit die jij ontbeert en ook niet in je directe contacten zit. Of omdat ze goede bijeenkomsten organiseren waar je nog iets leert. Als ZZP'er moet je dat namelijk wel vaak zelf bijhouden. Dus bij mij ook een hoeveelheid aan nieuwsbrieven van Harvard tot Adformatie, van BoredPanda tot Retailnews. Maar dat haalt het niet bij een avond 'bomen' met inspirerende vakgenoten of juist mensen die 'net' iets anders doen in het vak. 

Vandaar mijn aansluiting bij Communicatiewinkel. Chantal Evers, de eigenaar, ken ik omdat ik haar jaren geleden verving als a.i. hoofd communicatie bij RTL Nederland. Toen hadden wij al veel energie over en weer (bij het overdragen van haar werkzaamheden) en zodoende hielden we contact. Niet vaak maar net genoeg om te weten dat het goed is om contact te blijven houden in onze drukke levens omdat we kennis & energie delen. En nu dus ook nog bij Communicatiewinkel

 

Website: TemplateFabriek