KIK Communicatie Sitemap Contact
Nederlands English

Succesvolle stencil workshop van RangSutra in Varanasi (India)

Succesvolle stencil workshop van RangSutra in Varanasi (India)

03-07-2011

In de week van 20 juni vond er buiten Varanasi (Uttar Pradesh, India) een workshop plaats voor 20 vrouwen die daar in de dorpen wonen. Deze vrouwen waren door Dipti Singh van RangSutra geselecteerd uit een groep van zo'n 45 vrouwen.

De workshop is een onderdeel van het zogenaamde stencilproject. Dit project behelst een productintroductie voor de Indiase markt: een pakket met sjablonen (stencils), verf, kwasten en een inspiratieboekje). Indiërs zijn geen echte Doe-het-Zelvers maar na onderzoek eind 2010 blijkt er wel degelijk een markt voor te zijn.

De partners in het project zijn: RangSutra (banen voor vrouwen op het platteland, specialisatie handicraft), AkzoNobel (verf, in India onder het merk Dulux), FabIndia (retailer op het gebied van wonen en kleding, 110 winkels in het land) en Women on Wings als consultant (Prachi Grover vanuit India en ikzelf).

Door dit product te introduceren creëren we vele banen voor vrouwen op het platteland. Zie de site van Women on Wings over hun doelstelling voor de komende jaren!

De workshop verliep zeer succesvol: na evaluatie op een aantal criteria (diverse technieken als wel houding-/gedragscomponenten) bleek zo'n 65% goed tot excellent te zijn en bij de overige 35% moet nog iets bijgeleerd worden maar een geweldig resultaat, zelfs boven verwachting! De vrouwen zullen na de workshop nog een dag of 10 met elkaar oefenen waarbij de besten uit de klas vanzelfsprekend een voorbeeldrol zullen hebben voor de anderen.

Geweldig om te zien dat ze - naast hun groei gedurende die dagen - het ook vooral heel leuk met elkaar hadden en ook echt in teamverband op locatie verder wilden blijven oefenen, in plaats vanuit huis.

Het product zal in augustus in een flagshipstore van FabIndia worden gepresenteerd (demo van hoe de stencils/sjablonen te gebruiken en enquête) waarna een uitrol in meer filialen zal volgen. 

Kortom: we gaan met groot enthousiasme en veel energie snel verder naar de volgende fase zodat we ook echt een bijdrage kunnen leveren aan de groei van banen voor vrouwen op het platteland van India! Overigens een must-see voor een ieder mocht je het land nog eens willen bezoeken! 

Binnenkort dus meer nieuws over dit project.

Website: TemplateFabriek