KIK Communicatie Sitemap Contact
Nederlands English

Een onsje inspiratie graag!

Een onsje inspiratie graag!

21-06-2011

Inspiratie, wat is het, waar haal je het, hoe geef je het en wat doet het met je? 1 ding is zeker, mensen denken maar al te vaak ergens een 'onsje inspiratie' te kunnen halen. Of het nu een klant is die het aan haar reclamebureau vraagt of een communicatiemanager aan zijn leidinggevende. Een 'middagje inspiratie', dat is altijd wat men wil. Ik zeg altijd maar zo: inspiratie, dat ben je zelf! Of zoals Jack London (aka John Griffith Chaney - Amerikaans auteur, journalist, sociale activist en avonturier) ooit zei: You can't wait for inspiration. You have to go after it with a club!

Dus altijd je ogen en oren open houden! Waar je ook bent. Of je nu 'gewoon' aan het werk bent of in gesprek met een zakenpartner of in de file staat. Altijd zijn er kansen om geïnspireerd te raken. Of het nu de mensen zelf zijn, de omgeving, de winkels (ben zelf dol op retailformules) of anderszins: kleppen open zeg ik dan altijd. Sensoren altijd aan. 

In mijn vakgebied (and beyond) doe ik dat ook. Diverse nieuwsbrieven belanden dagelijks in mijn mailbox. Van de standaard 'gewone' als Adformatie, Reclameweek en Retailnews tot de meer internationaal getinte Cool Hunting, Good en Huffington Post.

Daarnaast heb ik nog abonnementen op nieuwsbrieven met als onderwerpen reizen, food, retail, etc. Eigenlijk is het te veel om op te noemen, maar elke dag scan ik trouw de koppen en bij echte interesse lees ik natuurlijk het hele artikel en natuurlijk 'spread the news'. Alleen al door nieuwtjes te delen met anderen en ze te attenderen op dit soort sites en nieuwsbrieven hoop ik inspirerend bezig te zijn en mensen ook 'out-of-the-box' te laten kijken en denken en vooral ook 'acteren'. Met kleine stapjes, maar hey, we worden natuurlijk ook moe van een communicatie-overload zo af en toe :-). En mogen mensen mij ook absoluut weer attenderen op hun bronnen van inspiratie, want uiteindelijk geldt toch Life is for sharing!

N.B. De foto is van de winkel 34 degrees south in Knysna, Zuid-Afrika. Een winkel, nee, restaurant, nee delicatessenzaak. Ofwel: een combinatie met goed en lekker eten & wijn, leuke artikelen in food en non-food. Echt een leuke zaak!

Website: TemplateFabriek