KIK Communicatie Sitemap Contact
Nederlands English

Bezoek aan Ethical Fashion Show Paris

Bezoek aan Ethical Fashion Show Paris

03-09-2011

Zaterdag 3 september jl. bezocht Karen, samen met Women on Wings-oprichtster Ellen Tacoma, de Ethical Fashion Show in Parijs. Indiase klant Rangsutra was voor de 2e keer deelnemer. Door deel te nemen aan deze show, tevens beurs en lezingen, hoopt Rangsutra de internationale markt te kunnen betreden maar ook contact te maken met collega-bedrijven voor eventuele productie-opdrachten.

Karen is namens Women on Wings consultant voor Rangsutra. Samen met het bedrijf probeert ze de businessdoelstellingen te realiseren waardoor meer banen voor vrouwen op het Indiase platteland worden gecreëerd. Rangsutra vervaardigt handgemaakte kleding en interieurartikelen, gebruikmakend van soms eeuwenoude handwerktechnieken. In Bikaner zijn zo'n 2000 artisans werkzaam, in Varanasi is de nieuwe productie-unit groeiende. De handwerkers werken vanuit huis en krijgen door de vaste orders een goed basissalaris waardoor o.a. hun kinderen naar school kunnen. Tevens kunnen ze aandeelhouder worden. Afgelopen juli was de aandeelhoudersvergadering. De aandeelhouders kregen maar liefst 25% dividend. Dat geld kan dan weer opzij worden gezet voor andere zaken in/om het huis.

Rangsutra is, met AkzoNobel en Women on WIngs, ook partner in het zogenaamde stencilproject, waarover meer te lezen in het nieuwsitem van 3 juli jl. 

Website: TemplateFabriek